Wat is een derdengeldenrekening

Wij krijgen regelmatig de vraag: ‘Wat is een derdengeldenrekening?’ Daarom lichten wij dit begrip graag nader toe. Een derdengeldenrekening wordt ook wel een derdenrekening of een kwaliteitsrekening genoemd. Maar wat is een derdenrekening dan nu precies? Je kunt het zien als een aparte bankrekening die wordt gebruikt om gelden te beheren die toekomen aan derden. Het geld wordt tijdelijk geparkeerd totdat het geld aan de begunstigde kan worden uitgekeerd. Bij Bundelpay helpen we je graag om veilige transacties te kunnen maken. Maar welke zaken komen er allemaal kijken bij een derdengeldenrekening openen? Wij vertellen je waar je allemaal rekening mee moet houden en geven we je nog wat meer informatie over de derdenrekening.

Wat is een derdengeldenrekening

Wat zijn derdengelden?

Derdengelden zijn geldbedragen van derden (vaak klanten) die door bepaalde vrije beroepsuitoefenaars worden beheerd uit hoofde van hun functie. Bij deze vrije beroepsuitoefenaars kun je in de eerste plaats denken aan notarissen en advocaten. Degene die het derdengeld onder zijn hoede heeft, is dus niet de eigenaar van het geld.

Wat is een derdengeldenrekening

Waarom een derdengeldenrekening?

Een onafhankelijke derdengeldenrekening beschermt het geld van derden. Doordat het eigen vermogen wordt gescheiden van het geld van klanten, wordt het geld van deze klanten veilig gesteld bij bijvoorbeeld een faillissement. Het geld op een derdenrekening is ook beschermd doordat er geen beslag op kan worden gelegd door schuldeisers van de houder van de derdenrekening. Voor de klant zijn er dus minder risico’s. Bij Bundelpay kun je als klant een derdengeldenrekening aanvragen. Als je ervoor kiest om in zee te gaan met een bedrijf, onderzoeken wij bij Bundelpay eerst het bedrijf met wie je de zaken gaat doen. Vervolgens maken we heldere afspraken. De opdrachtgever met wie jij zaken doet kan hierna geld overmaken naar de onafhankelijke derdengeldenrekening van Bundelpay. Vertrouwen staat hierbij uiteraard voorop. Zodra de opdrachtnemer het product of de dienst heeft geleverd, maakt Bundelpay het bedrag over naar de opdrachtnemer.

Wat is Stichting Derdengelden?

In sommige gevallen is het verplicht om een onafhankelijke derdengeldenrekening te hebben. Dit geldt bijvoorbeeld voor notarissen en gerechtsdeurwaarders. Advocaten daarentegen zijn verplicht om zowel de ontvangst als de uitkering van derdengelden te laten lopen via een zogeheten Stichting Derdengelden. Deze stichting beheert de derdengeldenrekening, waardoor de bescherming eveneens is gewaarborgd. Het is dus zeker niet altijd verplicht om een derdengeldenrekening te openen. Het kan in bepaalde situaties echter wel heel zinvol zijn om een derdengeldenrekening aan te vragen. Wanneer het wederzijds vertrouwen een probleem vormt in de samenwerking bijvoorbeeld. Wij van Bundelpay beheren niet alleen de derdengeldenrekening, maar onderzoeken ook het bedrijf waarmee je zaken wilt gaan doen. Zo garanderen wij een veilig transactieplatform. Het enige wat jij hoeft te doen, is je project invoeren in je Bundelaccount.

Kunnen bedrijven/stichtingen een stichting derdengeld oprichten?

Bij iedere notaris in Nederland kun je een stichting oprichten. Vervolgens kun je een bankrekening bij deze stichting openen. Maar slechts enkele banken bieden de mogelijkheid om een derdengeldenrekening te openen, aangezien het overboeken met twee handtekeningen door het elektronisch bankieren voor banken een lastige klus is geworden. Toch zijn er veel stichtingen en organisaties die een stichting derdengeld willen oprichten. De stichting derdengeld kan namelijk worden gebruikt om geld apart te zetten, tijdelijk in een andere omgeving te parkeren. Dit is voornamelijk handig voor organisaties waar het geld binnenkomt nog voordat diensten geleverd worden. Mocht de organisatie dan te maken krijgen met een faillissement, dan blijft dit geld van de klanten apart staan en kan dit nog worden terugbetaald aan de desbetreffende klanten. Veel banken weigeren echter om voor organisaties een bankrekening te openen met in de naam “derdengeld of derdenrekening”. Zo’n rekeningen zijn namelijk voorbehouden aan specifieke dienstverleners zoals advocaten. Wanneer je als organisatie of stichting toch zo’n stichting derdengeld wilt oprichten, dan kan dat alleen door de de stichting een iets andere naam te geven. Denk bijvoorbeeld aan “stichting tot incasso en beheer van geld voor onderneming X”. 

Wat kost een derdengeldenrekening?

Voor een derdengeldenrekening bij Bundelpay betaal je als opdrachtnemer slechts een fee. Deze fee is afhankelijk van het overgemaakte bedrag. Bij onze tarieven kun je bekijken welke percentages wij gebruiken om de fee te berekenen. Als je ervoor kiest om een online derdengeldenrekening te openen bij Bundelpay, dan kies je voor betrouwbaarheid en zekerheid. Log eenvoudig in op je Bundelaccount of maak een nieuw account aan. Vervolgens kun je jouw project inclusief alle relevante informatie invoeren. De rest doen wij voor je! Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Of heb je nog vragen over onze derdengeldenrekening en de geldigheid van onze voorwaarden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze professionals helpen je graag verder en staan klaar om je vragen te beantwoorden.

Derdengeldenrekening advocaat

Wij zorgen ervoor dat jij zonder zorgen zaken doet. Neem contact met ons op bij interesse!