Ondersteuning en hulp

Algemeen

Alle Nederlandse bedrijven die business to business (B2B) zaken met elkaar doen kunnen gebruikmaken van onze diensten.

Maak via de website van Bundelpay je online account aan. Doorloop hiervoor de verschillende stappen. Lukt het niet? Neem dan aub. contact met ons op.

Dit tarief dekt al onze werkzaamheden en out of pocketkosten. Denk aan het uitvoeren van het uitgebreid bedrijfsonderzoek, het screenen of opstellen van je contract en het verzorgen van je betalingsverkeer, Ook het bemiddelen bij eventuele conflicten met je opdrachtgever of opdrachtnemer valt hieronder. Bij out of pocketkosten kun je denken aan transactiekosten van iDEAL, bankkosten, kosten voor het opvragen van het standaard kredietwaardigheidsrapport en kosten voor het raadplegen van registers. Onder het tarief vallen niet de kosten voor een diepgaand bedrijfsonderzoek op maat of de rechtsbijstandskosten ingeval van een juridisch geschil.

Enkel de opdrachtnemer (leverancier). Als opdrachtgever (die het bedrag overmaakt naar onze derdengelden rekening) ben je geen kosten kwijt aan onze dienstverlening. Fijn, toch?

Neen, je account maak je kosteloos aan. Bundelpay berekent geen administratie- of abonnementskosten.

Bundelpay ondersteunt je in beide gevallen. Je kunt ons beschouwen als een onafhankelijk zakelijk platform, dat ervoor zorgt dat jij en je contractspartner op een veilige en prettige manier met elkaar zakendoen. Zowel voor jou als je contractspartner beperken wij de risico’s.

Neen, Bundelpay is geen verzekeraar. Wel zorgen wij ervoor dat alle risico’s binnen het zakelijk verkeer zoveel mogelijk worden beperkt.

Bedrijfsonderzoek

Je dient te weten met wie je zakendoet. Mogelijk is het bedrijf onvoldoende kredietwaardig of dreigt er zelfs een faillissement. Misschien is het bedrijf een slechte betaler of worden afspraken niet nagekomen. Er zijn veel redenen te bedenken om een bedrijf onder de loep te nemen. Zeker wanneer je voor het eerst hiermee zakendoet of wanneer er grotere belangen op het spel staan.

Ons team onderzoekt de kredietwaardigheid van het bedrijf via een uitgebreid rapport. Ook onderzoeken wij de organisatiestructuur. Wij controleren de bedrijfsgegevens via het handelsregister van de Kamer van Koophandel en via andere openbare registers. Online checken wij of het bedrijf beschikt over een website en of het zij actief is via sociale mediakanalen. Zijn er mogelijk negatieve berichten over het bedrijf op het internet verschenen?

Ja, dat kan in samenwerking met bedrijfsrecherchebureaus binnen ons netwerk. Uiteraard voeren wij ieder onderzoek uit met inachtneming van de toepasselijke (privacy)wet- en regelgeving. Een diepgaand onderzoek vergt maatwerk. Mocht je dit wensen, dan kun je telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Deze gegevens bieden je een goed beeld van het bedrijf. Op basis hiervan kunnen wij je aanbevelingen doen je waarschuwen voor eventuele zakelijke risico’s. Natuurlijk gaan wij zorgvuldig om met de onderzochte gegevens. Wij gebruiken deze dan ook enkel voor het doel waarvoor zij bestemd zijn.

Bundelpay voert een gedetailleerd bedrijfsonderzoek uit. Wij kunnen en zullen echter nooit garanties verstrekken over de status of betrouwbaarheid van het onderzochte bedrijf. Uiteindelijk blijft het jouw keuze om al dan niet met het bedrijf in zee te gaan.

Afspraken

Ja. Maak je reeds gebruik van een contract, dan screenen onze juristen de inhoud. Zij gaan na of je contractuele afspraken goed geformuleerd staan en of er verder geen bijzonderheden zijn. Waar nodig geven we je tips of doen we jou suggesties.

Ja. Maak je nog geen gebruik van een contract, dan stellen onze juristen het contract voor je op. Hierdoor weten jij en je contractspartner precies waar jullie aan toe zijn en lopen jullie beiden geen risico’s.

Absoluut, dit valt gewoon onder het tarief. Wij berekenen hiervoor geen extra kosten.

Onze ervaring leert dat veel zakelijke contracten inhoudelijk te wensen overlaten. Soms zijn contracten zelfs gebrekkig of zijn er geen schriftelijke afspraken gemaakt. Je maakt dan ook beter gebruik van een goed contract, gescreend of opgesteld door een van onze gespecialiseerde juristen.

Onze juristen hebben een brede kennis en ervaring met betrekking tot het contractenrecht. Zij kennen de risico’s waarmee bedrijven in de markt te maken hebben.

Betalingsverkeer

Deze gelden bevinden zich veilig en wel op onze derdengeldenrekening. Deze rekening wordt aangehouden via de Rabobank en wordt beheerd door een onafhankelijke Stichting Beheer Derdengelden. De gelden worden bewaakt en worden na correcte levering doorgestort naar je opdrachtnemer. Bundelpay stort de gelden pas door nadat je opdrachtnemer via ons systeem hierom heeft verzocht en wij jouw nadrukkelijke goedkeuring hiervoor hebben ontvangen.

Uiterlijk binnen 48 uur nadat wij via ons systeem het verzoek van de opdrachtnemer én de nadrukkelijke goedkeuring van de opdrachtgever hiervoor hebben ontvangen. Alvorens Bundelpay de gelden doorstort, voeren wij een extra controle uit om eventuele misverstanden te voorkomen.

Bundelpay werkt standaard via iDEAL om de transacties uit te voeren. De kosten voor het gebruik van iDEAL en de kosten van de bank zijn begrepen in het tarief.

Conflictbeheersing

Onze juristen bemiddelen graag wanneer er toch een conflict mocht ontstaan. Door goed overleg lossen wij ontstane conflicten zo spoedig mogelijk voor je op.

In dat geval kun je wij je een van de gespecialiseerde advocaten binnen ons netwerk aanbevelen. Deze staat je deskundig bij. Houd er wel rekening mee dat juridische kosten niet door het tarief van Bundelpay worden gedekt.

Ja, conflictbeheersing door onze juristen valt onder het tarief. Hiervoor berekent Bundelpay geen extra vergoeding. Geraakt het conflict niet opgelost en ontstaat een juridisch geschil, dan dien je rekening te houden met extra juridische kosten voor het inschakelen van rechtsbijstand. Deze kosten worden niet gedekt door het Bundelpay
tarief