Derdengeldenrekening notaris

Een derdengeldenrekening is een rekening die wordt gebruik om gelden te beheren die toekomen aan derden. Op deze rekening wordt dus door een derde geld gestort dat tijdelijk wordt geparkeerd, totdat het geld aan de uiteindelijke begunstigde kan worden uitgekeerd. Een notaris houdt met zo’n derdengeldenrekening de gelden van cliënten gescheiden van het eigen kantoorvermogen. Hierdoor zijn de gelden van cliënten beschermd tegen zaken zoals faillissement of oneigenlijk gebruik. Op deze manier weten cliënten dat hun gelden veilig staan gesteld.

derdengeldenrekening notaris
Derdengeldenrekening notaris

Verplichte derdengeldenrekening notaris

Een derdengeldenrekening voor een notaris is verplicht op grond van de wet. Volgens deze wet is een notaris verplicht om minimaal één of meer derdengeldenrekeningen te hebben. Op deze derdengeldenrekening bij de notaris staat het geld dat derden aan de notaris hebben toevertrouwd in verband met de werkzaamheden die de notaris uit gaat voeren waaruit een betalingsverplichting volgt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij de verkoop van een woning. Hierin stroomt het geld tussen drie partijen, namelijk de koper, bank en verkoper. De derdengeldenrekening bij de notaris zorgt ervoor dat het geld beschermd is tegen bijvoorbeeld een faillissement.

Waarom een derdengeldenrekening bij de notaris?

Zoals gezegd is een notaris verplicht om een derdengeldenrekening aan te houden. Het geld op deze rekening is afgescheiden van het eigen vermogen van de notaris. In het geval dat de notaris failliet gaat, valt het geld op de derdenrekening buiten het faillissement. Hierdoor worden cliënten beschermd, zij zouden anders hun geld dat op de rekening bij de notaris is gestort kwijt zijn. Een derdenrekening bij de notaris neemt deze onzekerheid weg en beschermt het geld van de cliënten.

bundelpay

Derdengeldenrekening bij Bundelpay

Via Bundelpay kun je een Bundelaccount aanmaken waarmee jij je transacties verzekerd kunt uitvoeren op een derdengeldenrekening. Hierdoor kun je veilige transacties uitvoeren. Het geld komt namelijk op onze derdengeldenrekening te staan. Hoe dit in zijn werk gaat? Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je jouw project invoeren in het account. Hier kun je alle relevante informatie, zoals het bedrag en de projectomschrijving, neerzetten. Vervolgens gaan wij eerst het bedrijf onderzoeken met wie je zaken gaat doen. Hierbij controleren we onder andere de kredietwaardigheid van het bedrijf. Op basis hiervan maken we duidelijke en heldere afspraken met het bedrijf. Op het moment dat de afspraken zijn gemaakt, kan de opdrachtgever het bedrag overmaken naar de derdengeldenrekening van Bundelpay. Zodra de opdrachtnemer de producten of de diensten heeft geleverd, maakt Bundelpay het geld over naar de opdrachtnemer. Zo ben je verzekerd tijdens bijvoorbeeld grote transacties. Ben je benieuwd wat Bundelpay voor jou kan betekenen of wil je graag meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren medewerkers staan voor je klaar!

Wij zorgen ervoor dat jij zonder zorgen zaken doet. Neem contact met ons op bij interesse!​